[Hermoratahieronta] [Saunaterapia] [Hieronta ja jäsenkorjaus] [Aromaterapia] Kiviterapia] [Reikihoito] [Korvakynttilä] [aloitussivu]

Hunajahieronta

Hunajahieronta hoitaa sekä ihoa että lihasta. Kaksoisvaikutus!

Keväällä voi yhdistää kuorinnan ja hieronnan, näin rusketuskin tarttuu paremmin. Kuorinnassa voidaan käyttää joko kuorintahunajaa tai hunajan joukkoon lisätään  kristallisuolaa.

Pakaroihin ja reisiin voi käyttää hunajaa myös pelkkänä selluliittihoitona.

Hunajaa voi käyttää ulkoisesti syömisen lisäksi. Levitä hunajaa kasvoille ja dekolteelle peseytymisen jälkeen ja nauti saunomisesta. Iho on jälkeenpäin ihanan pehmeä ja kosteutettu. Hunajaa ei saa antaa alle yksivuotilaalle sen sisältämän botuliiniriskin vuoksi. Alle 12-vuotiaita lapsia ei tulisi hoitaa hunajahieronnalla. 

Hunaja ei vanhene, vain kovettuu. Se on silti käyttökelpoista. Sitä voi notkistaa laittamalla kovettunut hunaja vesihauteeseen. Hunaja lingotaan Suomessa eikä sitä kuumenneta.  Nykyisin myydään monikukkahunajaa, koska tietyn kukkalajin hunajana myymiseen Eu vaatii kalliita laboratorikokeita.  Kukat vaikuttavat hunajan väriin, makuun ja koostumukseen. Esimerkiksi kanervasta ja hormasta saadaan voimakkaan makuista ja tummaa hunajaa. 

Hunajaa suositellaan erityisesti  atoopikolle, akneen, pieniin raapaleisiin, muttei avohaavaan. Se poistaa voimakkaasti nesteitä ja kuona-aineita, kosteuttaa ja on antibakteerinen. Tassuttelu aktivoi pintaverenkiertoa.

hunaja